adressul. Jana Pawła II 31, 64-932 Stara Łubianka   ikona telefonu +48 67 216 03 18  ikona maila Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Strip-till

Technologia Striptill w wydaniu agregatu Köckerling Master to optymalne połączenie uprawy gleby i aplikacji nawozów oraz siewu tradycyjnego lub punktowego w jednym lub w dwóch przejazdach.


Technologia strip-till to innowacyjne podejście do uprawy roli, które łączy zalety tradycyjnej orki z nowoczesnymi metodami minimalizacji ingerencji w glebę. Dzięki precyzyjnemu przygotowaniu pasów gleby możliwe jest zwiększenie plonów przy jednoczesnym ograniczeniu erozji i zachowaniu struktury gleby. To rozwiązanie pozwala na efektywne wykorzystanie zasobów naturalnych, co jest kluczowe w kontekście zrównoważonego rolnictwa.

Wykorzystanie technologii strip-till znacząco redukuje zużycie energii, co przekłada się na niższe koszty produkcji i mniejsze obciążenie dla środowiska. Dzięki precyzyjnemu przygotowaniu gleby tylko w miejscach siewu ogranicza się potrzebę wielokrotnego przejazdu maszyn, co zmniejsza zużycie paliwa. Oferujemy także usługi uprawy.

Kockerling Master: nowoczesne technologie

Kockerling Master to przykład zaawansowanej technologii w rolnictwie, która rewolucjonizuje podejście do uprawy gleby. Dzięki zastosowaniu nowoczesnych rozwiązań technicznych maszyny umożliwiają precyzyjne i efektywne przygotowanie gleby pod siew.

Przyszłość upraw rolnych wiąże się z coraz większym wykorzystaniem technologii takich jak strip-till, które pozwalają na zrównoważony rozwój sektora rolniczego. Wprowadzenie nowoczesnych maszyn i metod uprawy przyczynia się do zwiększenia wydajności produkcji rolnej oraz ochrony zasobów naturalnych. Dzięki temu możliwe jest sprostanie wyzwaniom związanym z rosnącym zapotrzebowaniem na żywność przy jednoczesnym zachowaniu równowagi ekologicznej.

Technologia Striptill w wydaniu agregatu Kockerling Master to optymalne połączenie uprawy gleby i aplikacji nawozów oraz siewu tradycyjnego lub punktowego w jednym lub w dwóch przejazdach.